Wiccapedia Recension

Bra bok, snygg inredningsdetalj,  eller båda? Wiccapedias läckra omslag pryder många inlägg på Instagram men hur är innehållet. Kan man drömma boken efter omslaget?

Wiccapedia a modern-day white witch’s guide publicerades första gången 2011 och är skriven av Shawn Robbins och Leanna Greenway. Boken finns också med ett annorlunda beige omslag men det är det svarta med inslag av grönt och guld som fått genomslag på sociala medier.

Kort om författarna

Varför är det viktigt vem som har skrivit boken? Jo på sistone har det spirituella blivit väldigt populärt och där det finns pengar att tjäna… Ja, tro det eller ej men många böcker har fått kritik för att de är skrivna av personer som inte ens själva tror på det paranormala utan helt enkelt skriver för att den typen av böcker säljer. De kan då ha hittat på ett författarnamn som har en häxig klang men som inte är en riktig person. Detta är med andra ord något du ska vara uppmärksam på om du gillar den här genren.

Lyckligtvis är båda Wiccapedias författare Shawn Robbins och Leanna Greenway kända medium. Det gör ju att innehållet kan kännas något mer trovärdigt (om man nu ”tror” det vill säga).

Shawn Robbins är en uppmärksammad och välrenommerad häxa. Hon ska ha rankats som en av de tio världens bästa ”psychics” . Hon har anlitats av polisen i New York, CIA, US Navy och flera stora företag. Dessutom har hon skrivit många böcker och en av dem är alltså Wiccapedia.

Leanna Greenaway är även hon känd via sitt arbete och lär ut häxiga tips via sin YouTubekanal. Hon har också gett ut ett antal böcker.

Bokrecension

En ordlek med Wikipedia och Wicca. Det fyndiga namnet ger läsaren en hint om att den här boken är en källa till grunderna inom Wicca. Och det är precis vad den är, boken är en lättläst introduktion till Wicca och olika typer av magi.

Kanske är det just det som är både bokens stora plus, och minus på samma gång?

Som ny kan boken vara spännande och öppna en del nya dörrar. Den är också lite rolig och innehåller enkla praktiska övningar. Men om du redan läst mycket i ämnet magi kanske du kommer tycka att den ofta bara skrapar på ytan för att sedan gå vidare till ett nytt ämne.

Wiccapedia har en feelgood känsla och är väldigt lättsam. Det gör att den är rolig att läsa och enkel att ta till sig.

Boken har fått kritik för att den lämnat väldigt lite utrymme för information om gudar och gudinnor som för många spelar en stor roll inom Wicca. Däremot nämns ofta änglar. Att författarna valt att göra så kan bero på att det kan vara individuellt vilka (om några) gudar som man väljer att tro på och kanske var det då enklast att inte gå in särskilt djupt i det. Samtidigt tappar man ju då en del av den grundläggande informationen om Wicca.

För en del läsare kan det kanske kännas skönt att Wiccapedia ”skippar historielektionen” och inte fokuserar överdrivet på just Wicca utan istället går direkt in på användbara tips och praktiska övningar i magi.

Om du vill läsa mer om Wiccapedia så hittar du Boden By Nights recension här.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *