Moa Murderess byter hårfärg och öppnar upp om identitetskrisen

Moa Murderess är en av Sveriges största alternativa Influencers. Nu har hon öppnat upp om de känslor hon haft kring att tona ned sin alternativa stil och den identitetskris som det inneburit.

Jag är ju en helt annan person inne i mitt huvud och den personen matchar typ inte längre med den klädstilen jag har haft i så många år.

Moa Murderess

I en YouTubevideo byter Moa Murderess hårfärg och plockar ut en av sina piercingar. Moa ser också tillbaka på sin stil och hur den har utvecklats. Hon visar gamla bilder där hon använde mycket och mörk ögonskugga och jämför med hennes lättare sminkning nu. Från att alltid haft svarta kläder eller kläder med färg så har hon på sig en vit och söt klänning.

Moa Murderess började klä sig alternativt i tonåren och som nog många äldre känner igen sig så utvecklas stilen till att bli mer subtil med åren. Jenny Elisabeth myntade tex. uttrycket ”grown up goth” i vår tidigare intervju med henne. Det är inte för intet som den typen av begrepp och hashtags fått ökad popularitet på bland annat pinterest.

Förstå mig rätt, jag tycker ju fortfarande att den alternativa klädstilen är sjukt snygg alltså jag dras ju till personer som klär sig på det sättet, jag tycker såna människor är sjukt snygga men det känns bara inte som jag längre. Och det har vart så jobbigt att känna för jag har ju trott att den här klädstilen eller den här typen av stilen kommer jag ha resten av mitt liv för det är verkligen så jag har känt.

Moa Murderess

Och självklart måste det vara lite pirrigt eftersom det trots allt är hennes alternativa stil som en gång gjorde hennes blogg känd.

Tidigare i maj har Moa skrivit såhär på sin instagram:

Modigt av Moa att bryta detta tabu för visst är det lite så som hon skriver att man kan bli besviken när någon som man tycker klär sig snyggt börjar ändra sin stil. Men de flesta är ändå överens om att klä sig alternativt borde handla om att klä sig fint för sig själv och inte för att behaga andra. Det är så lätt att fasta i måsten och krav eller att byta ut en mall mot en annan istället för att leka och ha kul med sin stil.

I videon berättar också Moa kort att hon intresserat sig för det spirituella och att hon utvecklats som person.

Jag har en lite typ av identitetskris just nu måste jag säga. Jag försöker liksom hitta mitt ”nya jag” eller vad man ska kalla det och det är lite svårt.

Moa Murderess

Så vilken färg fick Moas nya hår då? Det får du se själv i hennes video:

Hur har din stil utvecklats? Blir den mer eller mindre extrem med åren? Svara gärna i en kommentar.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *